Send feedback ~ III


Dintr-o dată m-am oprit din scris, nu am mai știut cu ce să continui. Îmi treceau prin minte fragmente de text, stări descrise, trăiri și impresii relatate cândva pe ici pe colo, prin internet ~ dacă vrei, poți să mă cauți, sigur ai să mă găsesți ~ amintiri, expresii și imagini, întreg tabloul ajungerii mele în acest .(punct)
Aici stiloul meu a profitat de această oportunitate și a prelaut sarcina scrisului, povestind, la rândul său, visul la care visa zi și noapte. Să scrie ceva despre Bucureșteni.
Nu a vrut să-i descrie pe aceștia, Bucureștenii nu i se păreau a fi nici frumoși, nici urâți, nici buni, nici răi, nici deștepți, nici proști, nici culți, nici inculți, bruneți, roșcați sau blonzi, înalți sau scunzi, eleganți, complicați sau simpli, veseli sau triști. Una peste alta, taxonomia nu este o disciplină sau un domeniu de interes pe care ”Regalul” meu și-ar consuma cerneala.
Îi simțea pe Bucureșteni mai degrabă ca pe niște manifestări ale uneia și aceleași, și totuși diferite, vinovății ale locului unde și timpului când s-au născut și s-au încăpățânat să trăiască.
Mi-am invitat atunci stiloul să nu păteze mâna care-l ține. Între ”Regal” și ”Mână”, între El și Ea, nu era și nu putea fi o confruntare, o concurență, o întrecere, o competiție. Totuși, stilul ”pompieristic” de povestit vise, presupune înainte de toate, Echipă; organizare, coordonare, acțiune, asumare, cooperare, rezultat. Altfel, riscăm amândoi să-i facilităm Focului dreptul la cenușă.Când ne vom întâlni în Craiova, vom fi amândoi craioveni.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,