Send feedback ~ V


Dincolo de gardul Școlii, Bucureștiul nu era nici Palat, nici Grădină, ci Cartier și Străzi. Mergându-le, nu am văzut ”oameni mari” crescuți din copii, ci moștenitori. Se întâmpla la vremea când copacii săreau în floare ca boabele de popcorn. Filmul dimineții mele însorite era cu leagăne goale, iarbă tunsă, parfum de wi-fi gratuit în parcul Venus, Opera în dreapta, avortonul Casei Radio în stânga. În filmul dimineații mele însorite erau distribuite Case și Biserici și Magnolii și Gândul meu Bun și recunoștința mea tuturor arhitecților și proiectanților și constructorilor și celor bogați, care au lăsat ca urme ale pașilor lor acest Oraș, fără de care nu-mi puteam măsura dimensiunea trăirii.
Adică a Nimicului meu.
Am căutat să pătrund în taina numelui meu. Știam de la ai mei Bucureșteni cum am ajuns să-l port, dar îl căutam ca pe mine însămi printre ei, și îmi doream să îl găsesc așa cum mi l-aș fi ales eu, aidoma pisicii mele care răspunde la  ce apelativ alege ea să răspundă, mai niciodată.
Am pornit această cercetare așa cum face orice cercetător,  studiind puținul pe care îl cunoaște. Am scris pe o foale albă de hârtie literele numelui meu și am început să le sortez și să le ordonez, consoane și vocale, astfel încât să sune acceptabil pentru rigorile gramaticale ale limbii Bucureștene.
Dacă este să-mi găsesc un nod în papură, vreo greșeală de concepție, vreun viciu ascuns, vreun păcat, atunci acestea toate se adună în două cuvinte: ”nou” și ”schimbare”. Îmi sunt câteodată într-atât de suficientă, suficient, suficiente, suficienți, încât pentru a supraviețui, atrag schimbarea de partea mea, mergând până la a-mi imagina un ”El” nou. Cel vechi este de prea multă vreme absent.
Am rescris literele numelui meu în cuvinte noi pentru ele: Anis, Roma, Scotia, Amor, Cromatic, Art, Arta, Noica, Sima, Trainic, Mistic, Sorina, Simona, Romantica, Roman etc. și de restul aberații. Despre ce aș putea  face ulterior apariției sale, cu noul meu nume și prenume.
Combinația cea mai aproape de ideea mea despre permutare se scrie cam așa: ”Noica&Sima Art”, un fel de Sima și asociații.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,