Send feedback ~ II


Mi-am scos stiloul din stare de ”somati” așa cum mi-am scos prietenii din sărtie și pe prietenii de facebook, din listă. Aceasta este una dintre ”puterile” mele, o putere dezvoltată  în lupta cu neputințele, de care fie că-mi place fie că nu-mi place, fie că vreau, fie că nu vreau, îmi amintesc episodic și în serial.
N-am putut niciodată să-i conving pe oamenii pe care i-am iubit cândva sau cel puțin i-am respectat, să încerce măcar să fie  ”cel mai bun dintre cei ce el însuși poate fi”. S-au mulțumit fiecare la un moment dat, să muște din mărul comodității.
”Belphegor” îi este prieten numai celui leneș, cu adevărat leneș și îl ajută pe acesta să găsească cea mai ușoară cale înspre sine. Mărturisesc acum faptul că ”ușorul” despre care vorbesc, are mai întotdeauna simplitatea unei sinusoide, și nu mă refer la funcția trigonometrică, ci la cavitatea neregulată situată în grosimea osului cranian.
Uite așa mi-am scos eu prietenii din sărite, încercând să le povestesc despre modul cum percep Viața și Neviața, prin totalitatea capacităților mele de simț și mai puțin, mult mai rar, prin însușirea gândirii. Nu-mi însușesc nici un gând, cu atât mai puțin acum, în era informațională, când mintea omului obișnuit este mai degrabă un releu, o antenă și nu un generator, un receptor și nu un emițător.

Pisica mea doarme acum pe portofelul meu din piele vrede, pe care l-am cumpărat primăvara trecută de la târgul de produse tradiționale de la Piața Constituției, București. Nu poartă pe el amprenta vreunei ștanțe, dar este plin de toate mărcile ego-lui meu. L-am scos din poșeta de culoarea pielii de ”om alb” și l-am așezat pe calculator, în așteptarea poșetei de mâine.
Parcă a simțit că scriu despre ea! S-a sculat și a venit la mine pe genunchi, gest de o deosebită tandrețe dovedită rar de această felină albastră europeană tigrată. Iată un prim motiv pentru a-mi scoate stiloul din stare de ”somati” și a scise aceste prime șapte pagini și jumătate.
Am visat astănoapte că eram într-o comunitate foarte veselă, cu oameni împăcați și împliniți, mulțumiți și recunoscători, cu pisici colorate naiv și câini pictați, desprinși parcă din curentul cubist. Suprarealismul conviețuind armonios cu impresionismul.
Realitatea este că acest caiet emană acum un parfum foarte plăcut de piele bronzată.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,