Nimic

E minunat să trăiești ca în carte! Mi s-a terminat cerneala, pauză pentru schimbarea instrumentului de scris. În timpul acesta Pământul se rotea și se revoluționa, și în propriul jur și în cel al Soarelui. Deci, bis...
E minunat să trăiești ca în carte! Ca în carte, la pagina aceea unde nu îți lipsește nimic, nici măcar lipsa de timp. Ceea ce în anumite culturi ale anumitor popoare, înseamnă că nu ai bani. E minunată pagina unde, în sfârșit, ai ajuns să trăiești după ce ai visat la asta preț de mii de pagini. Pagina n-1, pagina n-2, pagina n-3, încă din momentul preconceperii consoanei ”n” și a cifrei ce face diferența.
Sigur că aș putea să relatez, rând cu rând, punct cu virgulă, despre viața din pagina de carte unde nu îți lipsește nimic, dar mă tem că dacă aș face asta, risc să dau foaia la pagina n+1, unde totul ar fi prea frumos ca să fie adevărat și să nu îngrașe.
Mă simt ca un mire care a ieșit victorios din noaptea nunții! Îmi admir carnețelul. Seamănă uimitor de bine cu o mireasă ce a priceput din prima despre ce este vorba :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,