Titlu

Dis de azi dimineață, norii indigo n-au mai avut nici gust de cuișor și bergamotă și nici textură de cașmir, ci mirosul cearceafurilor spălate și întinse pe frânghie, la aer. 
Mă gândeam că nu suntem la fel nici măcar cu noi înșine, darmite cu alți oameni. Nu suntem la fel de la o zi la alta, de la un anotimp la altul, ne schimbăm funcție de anturaj, de apropieri și depărtări. Oamenii sunt la fel doar ca substantiv: un om, doi oameni. Odată ce devin subiect, oamenii se schimbă funcție de predicat care, în verbul său, descrie o acțiune și implicit, un mod și un timp de desfășurare a acesteia. Sunt foarte periculoase generalizările de acest fel, acestea au creat niște confuzii care au stat la baza tuturor istoriilor de până acum. Cred și stiu că viitorul este al individului și al individualității. Într-o orchestră sunt mai multe viori, dar numai una este vioara întâi. O vioară, două viori. 
 „Copilăria nu înseamnă refuzul de a te maturiza, Pinochio, prietene. Copilăria înseamnă puritate, nevinovăție, inocență, refuzul încăpățânat de a proiecta asupra unor nevinovați, impresiile unor experiențe anterioare, neplăcute și dureroase, trăite în situații asemanătoare. Refuzul de a te maturiza înseamnă puterea de a da o mână de ajutor, chiar și atunci când nu mai ai mâini pentru că-ți sunt arse de castanele din foc”.
„Da, Pinochio, are dreptate Peter Pan! Copilăria este acolo unde sunt la un loc cu Alice în Țara Minunilor, zise Fetița cu Chibriturile”.
„Right, completă Harry Potter. Și noi tot dintr-un film suntem, dar nu din același film cu împăratul muștelor. Maturitate înseamnă să știi. Să știi înseamnă să/că nu faci confuzii”. 

Așadar, dacă ești agricultor, te poți opri la nivelul unde seara, după o zi de muncă, îți bei pe veranda casei tale, limonada stoarsă din lămâile pe care ți le-a dat viața cu vârf și îndesat. Dar constructor fiind de felul tău, îți vezi de drum. Îl pavezi cu pietrele obținute la schimb prin troc, după o viață de profesionist licențiat în arta de a da banane la maimuțe.
Îl pavezi cu piatră și îți vezi de drum în „Căutarea Tărâmului de Nicăieri” :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,