Fructe de cafeaBurtă. Barbă. Ochi albaștri. Gură cu doar un moț de dinte. Fes, pantaloni și ghete negre neîngrijite. O jachetă de bună calitate, cândva nouă, cu steagul Norvegiei brodat pe mâneca stângă și pe capacul buzunarului de la piept, acum ruptă pe ici pe colo, șifonată și murdară.
Două palme: una pe bară, una de jurîmprejurul paharului de unică folosință, plin cu cafea de la automatul Tchibo. Bună cafea, o cunosc! Înghițituri mici și dese, fiecare urmată de un sunet pe care eu l-aș înregistra la OSIM ca fiind „sunetul satisfacției de sine”.
Am zâmbit și dimineață, la vederea călătorului cafegiu, zâmbesc și acum, când scriu despre el. Presupun că ar trebui să-i fiu recunoscătoare pentru cele mai dezinteresate zâmbete ale zilei de azi, smulse de simpla sa prezență, din colțurile umbrite ale conștientului meu chinuit de disconfortul de a fi fost deconectat de la rețeaua de internet din motive tehnice și de servicii.
La finalul scenei de viață, un pahar de unică folosință marca Tchibo aruncat în poarta Comandamentului de Comunicații și Informatică de la Orizont.  Excelent!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,