edu.ro

In masina, azi dimineata, patru tineri liceeni de toata frumusetea. Erau. Sunt si vor fi. Parca erau ai mei, doua fete si doi baieti. Apropierea de ei mi-a foart foarte benefica. Inca imi este. Nu ca as fi fost intr-un dezechilibru care s-ar fi restabilit cu o infuzie de aer tanar, nu. Eram atat de tanara ca nici mie nu-mi venea sa cred. Sunt inca. Si voi fi. In ciuda faptului ca in asteptarea masinii, am retrait, la un loc, si "La rascruce de vanturi", si "Pe aripile vantului"~unicul film pe care l-am vazut cu tata la gradina de vara de pe strada Eforie~ si Cuvantul.
Cu atata forta mi-a fluturat genele, pana n-am mai stiut daca's sprancene sau vreo trilogie a firului de par.
Noroc cu scutul de chimie a rimelului polonez, care nu numai ca nu mi le-au stricat, ba mi le-a ondulat de-a dreptul stilistic.
-Ce inseamna "poezia are un stil elegiac? intreba tanara fata ce pana atunci fusese alintata de colegii ei, baietii, cu diminutivul "maimutica".
-Nu stiu, tu stii? raspunse colegul glumet, dand mai departe dorinta de cunoastere celui de-al doilea.
-Nu stiu nici eu, cred ca este un stil de poezie.
-Ha, ha, asta e ca si cum te invarti in jurul cozii, rasera tinerii.
-Este foarte posibil sa insemne "trist", le-am spus.
-Da?
-Da, are Jethro Tull o melodie cu titlul acesta. De la el stiu.
-Da? Multumim!
-Se verifica? i-am intrebat.
-Da, zise "maimutica".
-Traiasca you tube-ul! am decretat zambind, spre veselia elevilor. Desi, am continuat, am fost si la concert. Asadar e bine sa invatati sa cunoasteti si sa alegeti ceea ce este cu adevarat important.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot