Fix si mobil

Mă uitam la zona dintre Berzei și Matache în dimineața aceasta. Aducea cu portretul unei femei ajunsă la maturitate, hotarâtă ca, odata ce și-a vazut copiii stăpani ai propriilor lor vieți, să-și vadă de sănătatea și viața ei. O femeie care s-a răsfățat cu un tratament cosmetic, și-a îmbrăcat o rochie noua și se bucură de fiecare clipă de libertate, știind foarte bine că va sosi si ziua când o vor invada nepoții :)
Mă uitam în dimineața asta la zona dintre Drumul Taberei și Occidentului și vedeam că nimeni, dar nimeni nu-și mai mătură și nu-și mai spală bucățica de stradă ce-i aparține. Mă gândesc că așa cum igiena personală începe cu spălatul mâinilor, pentru care nu pretinzi să fii plătit și nici nu aștepți să fii răsplătit, așa ar trebui să înceapă oamenii să-și igienizeze propria viață, măturând cu nădejde și spălând cu responsabilitate bucățica lui de stradă.

Comentarii

 1. N-au timp pensionarii din sect 6 de maturat strazi...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pentru pensionari e apa scumpa si nu au bani. Pentru salariatii bancilor, farmaciilor, cazinourilor, supermarketurilor si saormariei, cica sunt prea putin platiti ca sa respecte legea. Si pentru unii si pentru altii, murdarirea e gratuita si in relatie de directa proportionalitate cu respectul de sine.
   Cei care stau la casa se uita peste gard doar ca sa ia pulsul caprei vecinului si atat.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot