Manufactură “Istoria electricității are ca obiect evoluția studiului și aplicațiillor în practică ale fenomenelor electrice. Încă din antichitate a fost remarcat fenomenul de electrizare a corpurilor. Au trecut secole până la elaborarea unei teorii electromagnetice riguroase, prin contribuțiile unor mari fizicieni ca: Ampère, Faraday, Maxwell. Einstein realizează unificarea dintre teoriile mecanicii clasice și ale electromagnetismului.
Printre primele aplicații practice ale electricității putem menționa: iluminatul electric, acționarea prin electromotoare, cele legate de efectul termic (încălzire, sudare etc.) sau din domeniul electrochimiei (baterii și acumulatori, galvanizarea). În epoca contemporană, electronica a generat noi aplicații în domenii ca mass-media și tehnologia informației: radioul, televiziunea, telefonia, internetul.”
Sursa
Nu am cine știe ce cunoștințe în numerologia artelor, dar de departe a "n"-a artă și cea mai magistrală (da, forțez superlativul!) este arta manipularii. Și deși am ajuns, cunoscându-i, să-i respect pe magistri celei de-a "n"-a arte (pentru că perfecțiunea nu poate decât sa impună respect), nu le cumpăr, citesc, promovez, distribui opera, nici măcar criticându-i sau luptând împotriva lor, fiindcă sunt acte, fapte si acțiuni care pur și simplu NU SE FAC. Pe principiul: “se poate, dar nu se vrea”. Nu vrei să speculezi la nesfârșit prostia omeneasca, ignoranța, nici măcar în forma lor cea mai vorace, componenta cultă, "cronicuța culturală".

Roșia Montană este bobul de piper pe care Împărăteasa l-a înghițit ca să-l nască pe Făt Frumos, un bob de piper în raport cu care nu am avut nici o emoție. Fiindca emoțiile sunt tot ce avem al nostru, zestrea noastră, chimia.

Cu excepția celor puțini care s-au racordat ilegal la rețeaua de distribuție a energiei electrice si a celor puțini care locuiesc în cătune uitate de lume și neracordate la una și aceeasi rețea, marea majoritate a populației acestei țări, plătește factura la lumină.
O mină de aur exploatată artistic, la sânge, chirurgical, prin operare la buzunar fără să lase urme, altele decât vitriolul, cianura discuțiilor casnice iscate pe fondul insuficienței bănești.

Energie electrica de facturat
Acciza de facturat
Contributie pentru cogenerare
Certificate verzi
Total baza de impozitare
TVA
Total de plata
Modificari aduse structurii facturii de energie electrică Începând cu 1 iulie 2013, datorită unor prevederi legislative, factura de energie electrica va include Componenta de Piata Concurentiala (CPC), tarif calculat in conditiile pietei concurentiale. In cadrul acestei facturi regasiti si regularizarea valorii certificatelor verzi aferenta anului 2012, efectuata in baza Legii 134/18.07.2012. Pentru mai multe detalii accesaţi www.enel.ro si www.anre.ro. 

Dum dum dum….


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot