Palpabil

Nu e chiar așa de simplu precum pare! Te apleci, iei cu mâna stângă jurubița. O ridici și te ridici și tu odată cu ea. Dreapta caută capătul, îl găsește, îl desface din înfășurare și trage ușor de el. Vânzătoarea așteaptă verdictul.
Strâmbi din nas, țugui buzele și îți mijești ochii. Mai tragi odata și încă o dată, cu mișcări scurte și repetate. Te apleci. Pui jurubița la loc, mâna stângă astfel eliberată apucă jurubița vecină. O ridici la nivelul mâinii drepte, nerăbdatoare să repete mișcările de du-te vino.
Vânzătoarea așteaptă deja să dea restul, convinsă fiind de calitățile supraelastice ale elasticului. Verdictul lovește fără milă:
-Nu se mai fabrică elasticul de altădată!
Jurubița își reia locul lângă celelalte mărunțișuri etalate pe mai puțin de un metru pătrat de mușama întinsă pe trotoar: două-trei odorizante pentru cameră, câteva papiote de ață, tocuri pentru ochelari, șervețele umede, șervețele uscate și, deasupra tuturor, regina mărfii, regele produsului, cel doi în unul, hermafroditul funcționalului, gheruța pentru scărpinat ce pe de partea cealaltă, poate fi folosită și ca încălțător.
Doamna cu cățelul experimentează binefacerile scărpinatului cu gheruța pe spate. Doamna nu pare prea convinsă. Se scarpină vârtos, atât de vârtos încât văzând-o, începi să simți că te mănâncă. Cățelul doamnei cu cățelul adulmecă roata din dreapta fața a mașinii parcate în apropiere de locul faptei.
Vine rândul odorizantului. Vânzătoarea îl ridică și i-l predă celei care l-a cerut. Aceasta îl primește, îl duce la nas, inspiră, il agită nervos. Îl ia. Plătește pentru alegerea ei.


Totul si nimicul sunt ale fiecaruia in parte. Fiecare individ isi imprima totului si nimicului, propria semnificatie. Asa si cu friend-ul si unfriend-ul pe facebook. M-am recunoscut si ca victima a unui astfel de asasinat, dar si ca asasin, ca doar ce nu te omoara, te face mai puternic. De aceea pot acum recunoaste si acea mutare de maestru "unfriend in bloc" :D.

Labilitatea poate fi, in fapt, un exercitiu de abilitate. Ca in filmuletul de mai jos :). 

Comentarii

 1. Răspunsuri
  1. scarpinatoru duamno, ca dincolo era mai scump....

   Ștergere
  2. In primul rand ca, contrar obiceiului de a scrie cu mine, despre mine, pentru mine, aia cu scarpinatorul nu eram eu :)
   In al doilea rand nu l-am luat, nu pentru ca nu ma mananca si pe mine din cand in cand, dar pentru ca eu am deja unul din lemn, care nu este si limba, ci numai bun pentru masaj :)) Cel din povestioara era din plastic.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot