Iulie


Intr-o seara, la ora 21, minutul 19-->20, cochetam cu somnul, intrebandu-ma cam ce ar fi de inteles, ce rost si sens ar avea un dulce si amar, fix cand s-a cutremurat casa. Habar nu am de ce nu mi-am imaginat ca sunt in vrajitorul din oz si ca gata, doroti scrie pe pantofii mei, si am retrait planeta maimutelor. Parca si vedeam la fereastra inalta, a camerei inalte a casei mari, boieresti, maimuta din rolul principal.
Tata s-a sculat ca din morti si a incercat cu toata forta lui sa ne adune pe toate in bratele sale, ca un veritabil mascul alfa care isi pune haita la adapost de invazia intrusilor. La fel cum a luat in brate soba cu motorina, in flacari si a aruncat-o pe pamant, salvand astfel vestibulul inalt, din casa inalta, boiereasca, la fel cum a izgonit-o pe scari pe Jana, adventista pornita la agatat de noi membri ai clanului ei, la fel cum l-a izgonit pe preotul libidinos care daduse cu busuiocul in cristelnita. 
A fost un om scund la stat tatal meu, cam ca Stefan cel Mare, asa de mic.
Mama cotcodacea ca din gaura se sarpe, se spune ca in situatii de panica le cunosti cel mai bine pe closti, care au pui de aur si care doar sunt tari in clont. Eu mi-am pus o mana stanga in cap, ca sa-mi apar podoaba capilara de praful cazut din plafonul inalt ce ducea in podul casei inalte, boieresti, podoaba proaspat spalata si uscata la aeroterma, fiindca nu ajunsesem inca la beneficiile foenului, deoarece mama a ales sa achizitioneze de la polonez un aspirator, mai util ei in casa aceea mare si inalta, boiereasca.
O mana dreapta am pus-o pe televizorul cu lampi, Opera, alb-negru ca sa-i spun lui Elen ca stiu prea bine ca intre coastele ei, ca un junghi, ii sta copilul care lacrimeaza. Am vazut-o. Si sa-i mai spun ca nu turnul de sticla in spatele caruia te expui iti da puterea, ci slabiciunea ta te face sa fii invincibila si ca puterea profita de pe urma sprijinului tau.
Dar e numai alegerea ta, asadar, sa-ti mearga netul de sa-ti sara fulgii :) 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot