Vatican

M-am intrebat in cateva randuri cine sunt cei ce ii jurizeaza pe jurati? Cine sunt examinatorii examinatorilor? Si pe acestia cine si cum i-a examinat si in baza caror criterii i-au numit intr-un fel sau altul. In general “specialisti”.
Nu a fost genul de intrebare care sa ma indrume sa caut raspunsul in conventii si tratate sau in cine stie ce retetare ori in manuale, pe net sau pe rafturile un
ei biblioteti. Era soiul acela de intrebare pe care ti-o pui abia dupa ce deja stii raspunsul. Il stii in sensul ca instinctiv sau intuitiv respingi toate informatiile puse pe tava de catre tot felul de expertizati, ca fiind neconvingatoare. Fiindca totul se rezuma in societate, la a fi sau a nu fi convingator.
De exemplu, pe mine nu m-a convins definitia intelectualului intalnita in DEX. Cea data intelectului, da. Insa nu recunosc dreptul nici unui specialist de a scinda omenescul in paturi sociale, considerand “Capacitatea de a gândi, de a cunoaște, de a avea o activitate rațională, de a opera cu noțiuni; minte, gândire, rațiune” si “Facultate a omului de a gândi și de a înțelege sensul și legătura fenomenelor; judecată; rațiune; cuget; minte.” ca fiind atributul “Persoanei care posedă o pregătire de specialitate temeinică și lucrează în domeniul artei, al științei, tehnicii etc.; persoană care aparține intelectualității”.
Adica, fuck off, inchipuitilor, pot gandi, cunoaste si activa rational in viata, in lume si in societate, pot intelege sensul si legatura fenomenelor, fara mijlocirea voastra.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,