ctp,

acest senior al gandaririi romanesti.

Nu stiti ce este gandarirea romaneasca? Este rezultatul unei stari: starea de a nu fi. Asa am auzit ca se spune, pana si in biblie e scris, ca tot ceea ce esti, tot cel cum esti sunt rezultatul acelui "a fi", "al fiului".
Incep prin a-i multumi ctp-lui pentru ca mi-a oferit posibilitatea de a ma folosi de propria-i imagine, atat de clar si de succint ilustrata "cu mana lui", de exemplar al gandaririi romanesti. Pentru ca trebuie sa spun ca nu este nici o diferenta intre cele doua extreme ale acestui curent, cea a gandaritorului romanesc de tip ICR si cea a gandaritorului romanesc de tip "ajutor social pentru bautura sau/si retete compensate", ambele amplasate undeva la polul opus, diametral opus, al oricarui cultivator de grau, orz, ovaz, secara samd, al oricarui metalurg, croitor, cizmar, gunoier etc etc.
Gandaritorul romanesc este un tip care, luat la bani marunti, cantarit, evaluat si convertit in moneda de schimb exprimata prin "in folosul comunitatii", are valoarea unui parazit. Deci gandaritorul romanesc paraziteaza. Daca cel de jos paraziteaza sub aspectul cersetoriei de tip "sa ni se dea", "sa se faca", cel de sus paraziteaza prin editoriale de tipul celui citat, imbrancind spre rostogolire un titlu cu efect de bolovan strivind in caderea sa, orice posibila ramasita in memoria colectiva, a imaginii unui LUPTATOR, imaginii unui INVINGATOR, a imaginii RESPECTULUI DE SINE recunoscuta, in principal, prin capacitatea de a-ti asuma propriul esec.
Ce nu te omoara, te tranforma intr-o gelatina: iertarea, scuza, lauda, justificarea si alte astfel de bla bla-uri venite din partea unor lingusitori ce-ti sunt net inferiori din toate punctele de vedere si care nu se gandesc o clipa la tine, ci exclusiv la autosatisfacerea propriului nefiind.
Si pentru ca toate acestea trebuiau sa poarte un nume, i s-a spus "suporter".

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot