vineri, 18 mai 2012

Condominiu


Scara 1 este o scara ca toate celelate scari. Are la intrare o usa. De cealalta parte a usii, dupa doar 2-3 pasi, are cateva trepte. Abia de aici incep sa se vada primele diferente, fiindca latimea, inaltimea si adancimea acestora sunt invers proportinale cu urmele pasilor urcator-coboratorilor lor.
D-l Paun cere sa i se construiasca o rampa pentru a urca mai usor caruciorul doldora de legume si fructe atunci cand revine de la vanatoarea de preturi mici si foarte mici. Si care s-au dovedit intotdeauna insuficient de mici pentru puterea lui de cumparare.
“Pentru genul asta de rampa, apasati tasta esc! Noi construim doar rampe de lansare din lac un put”.
-Gresit, zise d-l Balta, ca apoi sa ramana in cumpana fara sa stie daca e de bine sau e de rau. Abia atunci d-na Cotofana trase cu ochiul sa vaza ce vraji a mai scornit sora ei somera, ca sa ajunga la zi cu plata unui lux pe care niciodata nu si la dorit intr-atat de intens incat sa-l si aiba.
D-na Frumusanu ii da apa la moara d-lui Moise. Amandoi au un dinte impotriva d-lui Lupu, o controversata mostenire ramasa de pe urma recent decedatei administratore.
Toate acestea cad in sarcina d-lui Cotoi, de la scara 2, domn care nu este nici prea prea, nici foarte foarte, ci cam in plus. In sarcina lui, fiindca in realitatea paralela a scarii 3, Matei si Luca, doi scolari de toata isprava, se pregatesc sa cucereasca National Arena. Unul cu tenisul si unul cu artele martiale.

2 comentarii: