Condominiu


Scara 1 este o scara ca toate celelate scari. Are la intrare o usa. De cealalta parte a usii, dupa doar 2-3 pasi, are cateva trepte. Abia de aici incep sa se vada primele diferente, fiindca latimea, inaltimea si adancimea acestora sunt invers proportinale cu urmele pasilor urcator-coboratorilor lor.
D-l Paun cere sa i se construiasca o rampa pentru a urca mai usor caruciorul doldora de legume si fructe atunci cand revine de la vanatoarea de preturi mici si foarte mici. Si care s-au dovedit intotdeauna insuficient de mici pentru puterea lui de cumparare.
“Pentru genul asta de rampa, apasati tasta esc! Noi construim doar rampe de lansare din lac un put”.
-Gresit, zise d-l Balta, ca apoi sa ramana in cumpana fara sa stie daca e de bine sau e de rau. Abia atunci d-na Cotofana trase cu ochiul sa vaza ce vraji a mai scornit sora ei somera, ca sa ajunga la zi cu plata unui lux pe care niciodata nu si la dorit intr-atat de intens incat sa-l si aiba.
D-na Frumusanu ii da apa la moara d-lui Moise. Amandoi au un dinte impotriva d-lui Lupu, o controversata mostenire ramasa de pe urma recent decedatei administratore.
Toate acestea cad in sarcina d-lui Cotoi, de la scara 2, domn care nu este nici prea prea, nici foarte foarte, ci cam in plus. In sarcina lui, fiindca in realitatea paralela a scarii 3, Matei si Luca, doi scolari de toata isprava, se pregatesc sa cucereasca National Arena. Unul cu tenisul si unul cu artele martiale.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot