duminică, 22 aprilie 2012

Reteaua

I-as fi zis "Panza de paianjan", dar i-a zis altcineva inaintea mea. Inaintea mea doar pentru ca, undeva, candva, a   fost un prim sosit. O prima, de fapt. Desfid scriitorii ce-si isi aroga drepturi de autor, fara ca macar sa-si imagineze realitatea faptului ca sursa imaginatiei sau inspiratiei lor, nu este a lor. Nu a fost si nu va fi. Niciodata.
Al lor este doar talentul de a se conecta vremelnic la sursa si de a transpune in scris, povesti, povestiri, amintiri, anticipatii si fictiuni. Dar de aici si pana la a le transmite mai departe, peste timp si spatiu, ca fiind creatiile lor, e cale lunga, cam cat i-ar trebui luminii sa-i trazneasca, spunandu-le:
"Fuck off, bai inchipuitilor, urmariti-mi buricele degetelor pana veti descifra mesajul! Si buzele, pana cand va veti potoli setea de casti(n)g :)"

 Asadar ii spun "Reteaua", deoarece  nu mai cred in coincidenta  de cand am vazut terminalele uneia si aceleiasi surse. Punct. Buncatavremeincamairespirimediatdupaceampuspuncturmeazao "," avand continutul unei completari in plan negativ. Asa cum este conceputa a functiona insasi reteaua.
V-am spus vreodata cat de grea este viata de oracol? V-am spus ca tot ceea ce-mi imaginez eu in mintea asta a mea cosmica si, adeseori, comica, se intampla pana la urma? Dar ca se intampla in plan negativ, exact asa, ca la fotografie?
Sa-i dam Pamantului, ce-i al Pamantului, fiindca, dupa toate aceste intamplari, tot ceea ce ne-a ramas este Cerul. Dar asta doar pana cand specialistii vor inventa modalitatea prin care Cerul va putea fi cadastrat, intabulat si alocat cumparatorilor in baza unor acte notariale.

4 comentarii: