sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Nadir

Uite care-i treaba: eu despre Zenit stiam ca este un aparat foto. Aflasem asta de la un fotar pe care mi s-a intamplat sa-l cunosc in tinerete. Sau, ma rog, sa-mi imaginez ca-l cunosc. Cand deja m-am vazut pusa in situatia sa-l recunosc, fotarul s-a dovedit a fi fost doar un fotangiu. Daca ar fi fost unul talentat, m-as fi recunoscut si eu ca fiind fericita de intamplarea ce tocmai se intamplase. Dar ce sa vezi, ca talentul lui fusese de fapt o suma de talente care mi-au desenat mie pe fata o mina de nedumerire si caruia i-as spune acum, fara nici un dubiu referitor la dezacordul acordului dintre partile principale ale propozitiei, MUIE. Cu majuscule, finca merita!
Da, dar a fost numai vina mea, ca n-am cautat la timp, in DEX, sa stiu ce inseamna Zenit. Da, dar si cand am gasit...
Cand am gasit, n-a fost suficient sa aflu ce este zenitul, ca l-am aflat la pachet cu nadirul. Incepand de aici, totul s-a dublat. Ete, nah! 
Da' la ce-mi foloseste mie ca fericirea este definita ca fiind "Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină"? Ma limitez la a fi fericita strict in clipa aceea cand trec dintr-o viata intr-o noua viata, clipa numita in mod conventional, "moarte". La ce bun sa inventez cuvinte noi, acum, cand m-am murit deja si m-am inviat in noua mea viata cu scopul de a ma entuziasma pana in locul unde, si zenitul si nadirul vor trai pe pielea lor orgasmul revelatiei de "a fi"...eu, punctul lor de carne, sange si oase.

6 comentarii:

 1. iui, că tăt m-am roșit la față!
  că-s tare jingaș.
  da ce-i ăla fotar?
  îi de bine, îi de rău?
  :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce-i ala fotar? Un atacant de la Zenit Skt. Petersburg :)...si sa zica merci ca nu i-am zis fundas!

   Ștergere
 2. aflai, mulțumită ție, cu ce se ocupă fotaru ăsta.
  da acu pot dormi liniștit.
  dacă sting tv-ul...(ce cărbuni?)
  :)

  RăspundețiȘtergere