Matematica gramaticii

Enunt: "Căutaţi cuvinte cheie:
anisway      2

scrisoare pentru un prieten   1

sutiene anis   1

voi vati inselat barbati 1"
Solutii:
1. "V"-ul de la voi este foarte posibil sa fie o ramasita a "B"-ul de la ei, avand in vedere faptul ca:
a) "Petru se îndrăgostește de o țărancă suedeza, Marta, harnică, sănătoasă, veselă, scurtă și îndesată, lată în șolduri, cu ochi lipsiți de strălucire, bună la suflet și vitează. Marta îi va dărui lui Petru 12 copii, dintre care doar doi îi vor supraviețui (nota neautorului: probabil ca de sanatoasa ce era): Anna, viitoare Ducesă de Holstein-Gottorp și Elisabeta, viitoare împărăteasă a Rusiei. Trece la ortodoxie și renunță la numele Marta, fiind botezată Ecaterina Alekseevna". Începe să capete asupra țarului o mare influență."
b) "O problemă care complica mult viața familiei imperiale era chestiunea succesiunii. Alexandra i-a născut lui Nicolae patru fiice mai înainte ca să se nască fiul lor, Alexei, pe 12 august 1904. Tânărul moștenitor al tronului era bolnav de hemofilie, care pe la vremea aceea era practic netratabilă și ducea în mod invariabil la o moarte prematură. Datorită fragilității autocrației din acel timp, familia imperială a ales să nu divulge nimic în afara palatului starea sănătății lui Alexei. Disperată, Alexandra a căutat ajutor pretutindeni; l-a găsit la un mistic, Grigori Rasputin. Se părea că Rasputin putea să-l ajute pe bolnav când acesta avea hemoragie internă, iar Alexandra a devenit din ce în ce mai dependentă de acest vraci și de sfaturile lui, pe care împărăteasa le accepta ca venind direct de la Dumnezeu.
Nicolae voia să fie iubit de supușii săi. Dacă ar fi fost lăsat să acționeze după cum credea el, ar fi putut accepta sistemul monarhic constituțional și ar fi devenit un împărat reformator. Influența politicienilor reacționari, în principal a soției lui și a rudelor ei, (cu Rasputin în fundal), a făcut acest lucru imposibil."

c) " Suleiman Magnificul" s-a îndrăgostit nebunește de Hürrem Sultan, o fată de origine ruteană. În Occident diplomați străini, au auzit despre ea la palat și au numit-o "Russelazie" sau "Roxelana", referindu-se la originile ei slave: fiica unui preot ortodox ucrainean, a fost înrobită și a crescută pentru a deveni favorită lui Soliman. Astfel a devenit soția sultanului, spre uimirea oamenilor din palat și din oraș. De asemenea, el a permis soției să rămână cu el la curte pentru tot restul vieții ei. Hürrem este considerată cel puțin parțial responsabilă pentru intrigile în a nominaliza un succesor. Deși ea a fost soția lui Soliman, ea nu a exercitat nici un rol oficial public. Acest lucru nu a împiedicat-o, totuși, să aibă o puternică influență politică. Având în vedere că Imperiul era lipsit de orice mijloace formale de a nominaliza un succesor, succesiunea implica, de obicei, moartea principilor concurenți, în scopul de a preveni tulburările civile și revolte. În încercarea de a evita executarea fiilor ei, Hürrem s-a folosit de influența ei pentru eliminarea celor...bla bla bla".

2. "V"-ul de la vati este foarte posibil sa fie rezultatul suprapunerii unui "W" de la unitatea de masura pentru putere.

3. "Inselat" este foarte posibil sa fie o ramificatie de la "sa", o relatare de la fata locului despre concav/convexul unei situatii privite din unghiuri diferite si opuse de vedere.

4. Da, si eu am citit in niste carti si am vazut in niste filme ca ar exista "barbati". Ultima oara am vazut aseara, la antena 3, live, de la sectia 5 de politie, in rolul unui psiholog revolutionar aflat in plina criza de cacaciosenie, in vreme ce "barbatii tarii" erau scosi in coloana oficiala, doar cu scopul de a nu se impiedica de morcovul din cur.
Nimic nou pe nici un front, cata vreme istorica barbatie a ajuns sa se masoare in metri ori minute de felatie. De fapt, este foarte posibil ca asta sa fi fost ea dintotdeauna. James Clavell are momentul lui de sinceritate fata de propria-i specie, pe undeva prin  "Nobila casa", prin "Changi".
Nu-i asa, King Rat..

Anunt: "Este foarte posibil ca anisway sa fie, in fapt, o stufoasa scrisoare pentru un prieten, izvorata din sutiene anis, cu mesajul: voi v-ati inselat, barbati!"

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot