Tocanita

"Stii, lucrul de care dragostea are cea mai mare nevoie este imaginatia. Trebuie ca fiecare sa-l inventeze-cu toata forta imaginatiei sale-pe celalalt si sa nu-i cedeze realitatii nicio palma de teren. Ei, si atunci cand cele doua imaginatii se intalnesc...nu exista nimic mai frumos pe lume."
Romain Gary
Nu stiu cine este Romain Gary, dar mi-ar placea sa ma intalnesc cu el. Sper ca este un El si nu o Ea :) Nu stiu cine este si probabil ca nu voi sti si nici ca as fi stiut, daca aseara nu as fi deschis cartea lui Mark Levy care, imediat dupa ce-i pomenea pe Pauline, Louis si Georges, il cita pe William Shakespeare spunand ca "Exista oameni care nu imbratiseaza decat umbre; acestia nu cunosc decat umbra fericirii.", m-a condus pana la concluzia ca da, asa este, in dragoste solutia este imaginatia.
Aici s-a rupt filmul, fiindca mi-as fi dorit sa ma ajute sa inteleg ce este de facut, in situatia in care ajungi sa-ti imaginezi tu si pentru celalalt, fiindca celalalt este total lipsit de imaginatie sau ca-si imagineaza lucruri inimaginabile sau ca imaginarul imagologic al acestuia se invarte in jurul cozii sau bate pasul pe loc sau da bir cu fugitii sau...
In fine, aceasta postare nu se doreste a fi una dedicata frustrarilor mele, fiindca frustrarile de genul acesta isi pierd suportul atunci cand intelegi ca de tine depinde totul si ca "Umbra lui Mircea la Cozia" cade in sarcina lui Grigore Alexandrescu, a profei de romana si a ministrului invatamantului, fiindca pedofilia este doar un aspect (e drept, ca cel mai jegos cu putinta) al sumei abuzurilor la care sunt suspusi copiii de catre "mosi".

Ingredient :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot