MesiA


Miez și Ambalaj. Iată cum am devenit eu, “MesiA” :)
M, de la miez, vine de la Margaret din Boardwalk Empire. E simplu și nu e întâmplător, pentru că știu cum e să fii Margaret din Boardwalk Empire. Chiar știu. Știu cum este să fiu Margaret din Boardwalk Empire, până la jumătatea drumului, unde M de la miez o întâlnește pe A, de la ambalaj…banala, inodora, incolora și insipida Ani :).

Știi cum e să fii mesia în total? Nu e ca și cum ai avea o clipă de sminteală în care ai ales să iei asupra ta păcatele lumii, nu! De fapt, ale oamenilor și, și mai de fapt, ale Tatălui.
Este ca atunci când ai înțeles că nu exiști înafara relației cu un altul, al doilea, celălalt. Că în fiecare relație, indiferent de natura acesteia, există două capete, că relația este ca un fir care leagă doi poli. Și că tu ești tu, până la jumătatea firului, jumătate până la care tu ești și cauza și efectul. Când cele două capete se întâlnesc simultan și concomitent la jumătatea firului, se numește “cevacenupoatefidescrisincuvinteșisauimagini” :)
Dacă unul dintre capete ajunge la jumătate înaintea celuilalt, se opreste și îl așteaptă, fiindcă, în caz contrar, dacă treci limita jumatății, se numește “cu moartea pe viață călcând”, pentru că una este să-ți fii tu însuți cauza și efect și cu totul altceva este să devii cauza și efectul celuilalt. E ca și cum cele două capete s-ar reuni într-un trup, iar tu ai deveni un balaur.
Bun, deci te oprești la jumătate. Și aștepți să ajungă și celălalt. Dacă vezi că nu ajunge, îl impulsionezi, îl întărâți, îl stimulezi, îl atragi, îl ispitești. În ultimă instanță îi dai un brânci. Și dacă tot nu, se aplică principiul “iamaidutetudracului”. Tai firul relației, îi faci un nod ca să nu pierzi pe drum istoria și istoricul acesteia și îți urmezi apoi firul instinctului, al intuiției și al sentimentului că totuși, în ciuda unei astfel de istorii repetate ciclic, într-un nod al relațiilor de tip meduză, nu ai uitat să fii om.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot