Critica

...ratiunii soft :)))

Pot sa jur ca am scris si al doilea comentariu, asadar reiau aici ideea :)

1.  Incep prin a spune ca eu raman la convingerea mea ca bine ar fi ca lumea buna sa se adune in realitate, nu pe net. Netul este doar o realitate paralela in care fiecare joaca un rol: a ceea ce este, a ceea ce nu este, a ceea ce ar putea fi.
Viata, insa, se traieste in carne si oase :)

In ceea ce ma priveste nu mi-am propus ca scop sa castig bani pe net si de aceea nici nu-mi place ideea ca s-ar gasi dornici gata sa castige de pe urma mea. Raman fidela conceptulul de "my way". Nu simt nevoia sa ma organizeze altcineva :)

Desi critica poate fi constructiva, ii urasc pe critici! Nu le duc dorul si raman fidela libertatii de expresie. Da, asta da, e nevoie sa ne spunem parerea. E nevoie sa ne ascultam si chiar si o cearta, din cand in cand, ne prinde bine. Dar critica, in sensul in care te-ai referit la ea, sux. Parerea mea :)
N-am avut nici o problema in a reactiona exprimandu-mi opinia, in a glumi sau intepa pe ici pe colo, cum n-am avut nici o retinere in a-mi sterge cateva insemnari adresate unuia sau altuia la ceva timp dupa ce le-am scris, pe motiv ca incepusem sa ma simt ca o carcotasa. In definitiv sa scrie fiecare asa cum il taie capul :)

2. Punct si de la capat

Sa apartii unei comunitati e ok. Asta presupune sa te supui sau, ma rog, ca accepti conventiile ce definesc comunitatea respectiva.  Si asta e ok. Dar toate pana la un punct, un punct ca un prag de la liber consimtamant la dictatura, caci "fain polimedia" asta este. Si iti spun si de ce.
Acum ceva timp am scris un comentariu pe blogul lui zoso. Era usor ironic, ironia fina fiind un aspect al criticii, asa cum autoironia este unul al self esteem-lui :). Zoso avea libertatea de a nu-l publica, dar a facut-o. Respect zoso!
Mircea Popescu ajunge din blogul lui zoso pe blogul meu si preia pe fain o insemnare referitor la care zice tamp "un pic gay?". In consecinta i-am dat replica pe blogul meu, fiindca softul fain nu permite noilor inregistrati sa comenteze, pe motiv ca "nu au suficienta karma"...Era sa mor de ras prima oara cand am citit asa ceva.
As vrea sa-l invit pe Mircea Popescu la o cafea, ocazie cu care sa putem discuta despre orice, privindu-ne in ochi. Sa vedem pe viu care-i spilul karmei :)

Comentarii

 1. 1. Eu raman la parerea mea ca avem nevoie de o critica avizata, atat pentru a ne mai tempera excesele cat mai ales pentru a vedea prin ochii altuia rezultatele actiunilor noastre.
  2. Pe Mircea Popescu nu il cunosc si in nici un caz nu pot fi acuzat ca as fi un fan al lui, dar am ales sa respect regulile comunitatii lui pentru ca, pe moment imi convine. Cand nu imi vor mai conveni, o sa ma retrag. In ciuda unui limbaj voit pornografic si a unui exces de personalitate, Popescu ramane cel care a facut posibil acest site "agregator" de bloguri, opinii si alte alea.
  Si pe mine m-a amuzat teribil partea aia cu karma. De cate ori intru si vad cum imi creste/scade karma ma umfla rasul :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Uite ca practic, sustii si tu necesitatea criticii AVIZATE.
  O critica scrisa de cineva pe care il respectam, ale carui pareri sa fie referinte pentru amatori.
  Hai sa nu le mai spunem critici, ca suna ca dracu :D
  Sa le numim autoritati morale la care sa ne raportam. Orice societate are nevoie de aceste repere. In lipsa lor apar ca normale ideile unora ca Becali sau Gutza.
  Binenteles ca fiecare va judeca in continuare in functie de propriile lui valori, dar e necesara si o " scoala a ideilor " care nu poate veni decat de la persoane respectate de comunitate.
  Asta e sensul pe care l-am avut eu in vedere atunci cand m-am referit la necesitatea criticii.

  RăspundețiȘtergere
 3. Hai sa ne intelegem: nu sunt nici pe departe adepta linguselii sau a pupincurismului! Cred ca este evident acest lucru si ca resiese din tot ce-am scris si din modul cum am relationat in cele cinci luni de cand am deschis blogul acesta pe blogspot.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot