Alexa

Am o indoiala cu privire la libera vointa a fiecaruia dintre noi, cea in al carei “alfabet” ne scriem propriile destine. Am crezut mult timp in asta si inca nu am incetat sa cred, dar nu pot sa trec prea usor peste modul cum libera mea alegere, de exemplu, s-a ciocnit in drumul ei spre implinire, de libera alegere a altcuiva aproape de fiecare data.

Dar sa nu mai vorbesc despre mine, sa vorbesc despre Alexa. Copilul asta a muncit cu mult drag la rolul pe care l-a primit in piesa cu care ar fi trebuit sa intre in nu stiu ce concurs. Dragos, un tanar student la teatru, a scris aceasta piesa despre “Sapte zile diferite”, in care Alexa primise rolul zilei de Vineri. Si el si copiii au muncit ore intregi, sambete la rand, sa faca repetitii si sa intre in concurs cu gandul de a-l castiga. Cu doua zile inainte de acesta, profa de chimie si cea de latina, in calitate de coordonatori (cine si de ce a hotarat asta, nu stiu) ai acestei “activitati extrascolare”, le-a blocat intrarea in concurs. Motivul invocat a fost ca Sambata era cam betiv. In schimb, cele doua profe au trimis la Preoteasa o alta “trupa” de teatru din liceul lor, una care a jucat “piesa” “Jupiter si Hefaistos la OTV”, avand ca personaje principale pe Tolea, Naomi si alte astfel de bazaconii…
Cum ramane cu libera alegerea a fiecaruia, cu implinirea unei dorinte sau a unui vis pentru care chiar ai muncit, atunci cand sistemul a pus in mana unor astfel de cretinoizi, puterea de decizie asupra celorlalti!?
Alexa i-a spus profei tot ce-a avut pe inima legat de povestea asta. I-a spus tocmai pentru ca a fost intrebata ce parere are. Ea, macar, s-a descarcat prin asta, dar vita aia de profa, o fi inteles ea, macar intr-un tarziu, tampenia pe care a facut-o?!
Eu ma gandesc foarte serios ca cel putin ai mei copii ar fi mult mai castigati daca ar renunta la scoala asta de tot rahatul si s-ar ocupa ei de propria lor educatie.
Cat despre diplome si alte patalamale sunt convinsa ca timpul lor a expirat.

 :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot