“Al”


Bobolina primi o comanda de apa vie de la fantana aviatorilor, numita asa, codificat, de catre Batranul Pescar numai ca sa-l impiedice pe Vanatorul de Lemn sa mai ucida Marea Balena de la DiKa.
Dornica sa o onoreze cat mai prompt, se sui in caleasca ei condusa de Veveritoiul O., in costumul lui de vizitiu, si-l ruga sa mane caii ca vantul si ca gandul.
Cum aflase Bobolina de fantana asta si cum ajunse la ea, doar nu era fraiera sa spuna!
Se alimenta ea cu apa cat sa onoreze intreaga comanda si cat sa-i mai si ramana, apoi ii ceru vizitiului sa o conduca inapoi spre casa. Acesta nu avu nimic impotriva sa faca asta, dar ii spuse este nevoit sa vireze la stanga, la Sosea, ca sa-i recupereze pe Lex 16 si pe Lex 27, lasati pentru a fi primeniti si reincarcati de catre profesionistii de la Save Computers.
Dar deja Bobolina nu mai era atenta nici la vizitiu si nici la drum, ci la cei doi inaripati ce-i ciripeau pe la urechi.
In dreapta, Pricolosul de la Arsenal, o avertiza de zor ca urmeaza sa treaca prin Valea Plangerii. Acelasi Pricomigdal care il certase mai devreme pe Kogalniceanu ca sta cu stangul in fata, pe Isus ca si-a lasat femeia si copilul sa pribegeasca singuri prin lume, cat el se afla la cursurile de mers pe apa si de suire la cer. Da, da! Pricondurul de l-a luat la misto pe Manole pentru ca si-a bagat picioarele in apa lui numai ca sa se joace el de-a Icar, nereusind decat sa-si faca freza in putul sapat astfel in curte.
Biata Bobolina credea ca moare si invie! L-ar fi alungat ea de mult pe Pricondorul asta daca, in nemernicia lui, nu o mai musca din cand in cand de urechiusa. Dar tocmai de la muscatura i s-a tras Pricolacului, cand, luat de val, a uitat ce face el acolo si care era scopul lui.
Profitand atunci de slabiciunea-i, Bobolina reusi sa-l auda in urechea ei stanga si pe Pitosmokin, care o linistea, spunandu-i:
-Vezi, draga mea, daca ti-ai lepadat tocurile cui si te-ai incaltat de la Converse, seria BA nr. 55515552? Acum te poti simti ca acasa oriunde in lume, indiferent daca Lex16 si Lex 27 s-ar fi aflat la servisul din Panduri 44, langa I.G.Duca, la Iuliu Maniu 65, sau la Kogalniceanu nr 8.
Abia atunci observa Bobolina ca, pe cand vizitiul intrase la Save Computers, caleasca lor fusese blocata de un DODGE Nitro de culoare inchisa, cu numele de 69KWG si care, desi avea loc suficient in spate, a tinut neaprat sa stea in fata. Norocul lor ca soferul Fiatului Albea de culoare albastru indigo, pe numele lui, 25RGD, era super civilizat si a parcat regulamentar in spatele lor, lasand loc suficient pentru a iesi fara ca sa fii obligat sa faci multe manevre.
Sa vada el, prostul asta, daca l-o invata ea vreodata pe el tabla inmultirii!
-Ovidiuuuuuuu, vino sa ma scoti! tipa Bobolina ca din gaura de boa. Ucenicul Pricolos s-a incurcat printre personajele tale, deplasandu-ne si pe noi, sau poate doar multiplicandu-eeeeee!!!

Acesta este un plagiat, dar unul de finete, de aceea trebuie tratat ca atare. Este un soi de Andrei Pavel in pantofii lui Michael Jordan, sau ca si cum Andreea s-a luat de mana cu Tudor, in timp ce Raicu si Chirila au luat leapsa de la Sweetdreams. Asa ca cine nu intelege, sa treaca frumusel in banca lui, sa ia abecedarul si sa buchiseasca.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot