Scris...

Scoase cu grija ultimul print si il aseza duios peste celelalte. Isi implinise visul. Isi scrise cartea. Aseza manusrisul la loc sigur, ca pe ceva pretios. Nu mai avea nimic de dovedit.
Avusese mult de lucru in ultimul timp. Daduse prioritate articolelor pentru jurnalele cu care colabora, dar iata ca reusise sa le duca pe toate la bun sfarsit.
Ar fi dorit atat de mult ca el sa-i fie aproape, ca el sa-i fi fost aproape. Aproape, aproape, atat de aproape incat sa nu mai aiba motive sa se intrebe despre momentele cand l-a simtit aproape, daca au fost numai rodul imaginatiei ei, sau poate al dorintei. Il asteptase tot timpul acesta, toata viata ei...
Se duse in dormitor, isi dezbraca hainele de casa si ramase goala in fata oglinzii. Isi privea trupul imbatranit de atata asteptare. Pufni in ras. Pe pantecul ei se puteau citi urmele asteptarilor ei traite cu aceeasi intensitate cu care Seven il astepta pe Jaguar Paw sa se intoarca din capcana piramidei ridicate prin sacrilegiu, caruia acesta ii cazuse victima.
Sanii ei, oh, sanii ei vorbeau despre asteptarile traite cu aceeasi intensitate cu care Borte il astepta pe Temugin sa-si potoleasca mai intai inamicii si apoi, gargaunii imperiali. Sa fi fost oare acesta pretul unei alegeri? Poate.
Buzele ei ce schitau acum un suras de resemnare, gura ei inchisa vorbea despre asteptarile traite cu aceeasi intensitate cu care Queen Gorgo il astepta pe Leonidas sa se intoarca de la Termopile. Tot trupul ei vorbea despre asteptarile traite cu aceeasi intensitate cu care Andromacha astepta….ce palaria lui Hector o mai fi asteptat si ea. Numai in ochii ei se putea citi copilaria cu care Neytiri il dojenea pe Jack, de fiecare data cand aceasta era natang.
Era multumita. Isi scrisese cartea. Cartea ei despre nimic. Asa era ea, asta facuse ea, asa o gasise el cand ii auzi glasul la celalalt capat al undei:
-Hai sa te scot la o cafea. Azi sarbatorim. Azi am mai …
bip, bip, bip….

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot