Laundry

Londra are si ea de spalat niste pacate. Nah, se intampla adesea in cazul caselor mari si nobile. La fel de des ca in cazul bordeielor consecvente obiceiurilor.
Pentru ca una ar fi fost istoria daca Nobila Casa ar fi mers cu  naframa alba in varf de bat la localnici si i-ar fi rugat frumos sa-i dea si ei scortisoara si piper si vanilie ca sa manance si gura ei, drept multumire invatandu-i pe acestia limba lui Shakespeare si polo si cricket si alta este  mizeria care au adus-o in Europa pe drumul matasii croit cu sabia.
Nah, poate ca Shakespeare n-a stiut, saracul, ca cine ridica primul sabia, de sabie moare. Sau n-a stiut sa se faca inteles nici macar de ai lui, darmite de localnici. Si poate ca nici Byron n-o fi avut pentru localnici gust de scortisoara si vanilie si cuisoare, ca urmare le-a starnit acestora interesul de a-l gusta la el acasa, asa cum zic invataturile yogine, ca omul ar trebui sa se hraneasca cu roadele pamantului caruia ii apartine. Invataturi in virtutea carora si-au adus localul cu ei, in caz ca….cu catel, cu purcel, cu viermii de matase, cu curry si alte astfel de condimente cu gust si miros intapetor ca praful de pusca.
Poanta e ca unde dai si unde crapa, ca nu stiu ce vina am avut noi, astia, mioriticii, buni si blanzi si prosti ca mielu, ca drumul lor a trecut pe la noi.
Nu stiu ce vina am avut si nici nu mai conteaza. Conteaza ca acum si aici am pentru “drumarii” pamantului o dedicatie:
Oh, dar ce bine le venea londonezilor iesiti sa-si apere gloria si neamul cu maturi si mopuri si galeti. Asa, dragilor, era cazul sa spalati putin pe jos :)Comentarii

 1. nu-i bai! (la Londra)
  o ieșit bieții oameni la cumpărături.
  văzuși!
  nu poate sări o fătucă pe jam că hop! sări și românu s-o ia în brațe.
  nu-i a bună...

  RăspundețiȘtergere
 2. @Iulia :)))

  @Buna, Ben, o zi frumoasa si tie!

  Mai, dar Washington oare ce-o avea in comun cu washing machine?:))))

  RăspundețiȘtergere
 3. nuuu...
  băiatului îi plăcea tonul, Ani! (știu io)
  c'așa de felu' lor 's curăței urmașii lui.
  să spală pe mâini.
  des și orice.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot