Experienta

De ziua mea am primit un  “ia-ma nene”. Un soi de autostop. Altadata as fi ignorat gestul mainii acelui trecator. Dar in ziua aceea mi-am amintit de o buna prietena de la care am  invatat ca cel mai frumos dar de ziua ta este nu sa primesti, ci sa dai.
-Unde vrei sa ajungi?
In timpul acela, la radio se difuza melodia spovedanie a omului din Neverland, ceea ce m-a facut sa gandesc ca da, asa’i, nimic nu este intamplator. 
-Intotdeauna ajung acolo unde imi doresc. Chiar si acum, avand in vedere faptul ca ma aflu pe scaunul din dreapta soferului.
-Nice! Imi plac tipii indrazneti. So, unde vrei sa ajungi?
Eram aproape indiferenta. Plecasem hotarata sa ma indrept unde vad cu ochii.
O buna parte a tineretii mele mi-o petrecusem muncind ca sa ma intretin. Gatisem, spalasem rufe, le calcasem, facusem curat. Aveam deja la activ si o buna experienta de doica. Apoi saltasem la un nivel mai sus, muncind pentru altii. Muncisem pentru unul, muncisem pentru altul, pana m-am hotarat sa am afacerea mea, fiindca deja imi invatasem lectia de a avea de-a face cu “superiori” pe cat de incompetenti, pe atat de pretentiosi.
Dar pentru a avea afacerea mea aveam nevoie de oameni, oameni de la care am invatat, intervievandu-i, lectia idioteniei,  a obedientei, a fricii, a lasitatii, a jemanfisismului, a obrazniciei, a infatuarii, a minciunii prezentata ca adevar, a nesimtirii. Oameni crescuti si educati in cultul unui tatuc. Ori al Tatalui, tot un drac.
-Si, ia zi, cum e cu jocul pe care Tatal l-a luat pentru Fiul sau? se facu auzita vocea autostopistului.
Mda, mi-am zis, inca unul de la “camera ascunsa”. Prima reactie a fost sa-l dau jos din masina, dar imediat m-am dus cu gandul ca n-ar fi bine sa-l dezamagesc. Sa fiu eu cea care il ajuta sa “obtina intotdeauna ceea ce-si doreste”. Am coborat si masina i-am lasat-o lui, cu cheie cu tot. Cu tot cu drepturi de autor pentru un loc de sofer ramas gol.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot