miercuri, 29 iunie 2011

Iarna

Azi am plecat mai tarziu de acasa. Nu din cauza ca nu mi se uscase lacul pe unghii, sau pentru ca imi intrase rimel in ochi, dar pentru ca avem sa implinesc miracolul zilei, jongland cu Fapta, cu Gandul si Cuvantul. 
E foarte posibil ca astfel sa fi atras intarzierea portalului ce avea sa ma conduca acolo unde si cand imi scrisesem sa ajung, la polul opus intamplarii de ieri dupa amiaza, cand am hotarat sa nu ma mai las la voia intamplarii, cata vreme aceasta intamplare este efectul cauzat de emotia necontrolata a unui conducator amator :)
Si totusi undeva, nu stiu unde, se implinesc niste miracole mai ample si mai cuprinzatoare, a caror intamplare are consecinte ce-i retine ori ii pune pe drumuri pe jongleri, ce astfel intarzie sa apara acolo unde si cand sunt asteptati. Pentru un amator al emotiei, ratarea intalnirii poate avea un efect devastator, pentru un profesionist, insa, specialist in impletirea, teserea, coaserea, crosetarea, imbinarea de costume din sentimente, emotii, instincte si intuitie, e o joaca. O joaca de-a ridicarea privirii la nivelul ochilor, locul de unde, Steaua care a Rasarit, astepta cuminte si zambitoare, sa fie vazuta. Acolo de unde nu te astepti s-o vezi. La etajul opt, fereastra unui apartament ce pare nelocuit sau, ma rog, usor neprietenos.
Nu stiu de ce sau cine sau cand i-a atribuit acestui anotimp imaginea unei Craiese reci si, desi foarte frumoasa, urata. Mie steaua azi diminetii mi s-a parut foarte frumoasa, foarte, foarte frumoasa. Poate pentru ca foarte, foarte frumoasa eram eu, asteptand cuminte, in statie, sosirea portalului ce are sa duca marile si oceanele pamantului spre alte planete din sistemul solar, pe post de supa primordiala. Sa le dea astfel posibilitatea biologilor de la NASA sa se reprofileze din specialisti in chestii spatiale, in profesionisti ai spatiului locativ. Sa poata sa-si puna si ei in practica teoriile referitoare la Top 10 plante care improspateaza aerul si atmosfera :)

Rescrisa azi, 16. decembrie. 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu