Iarna

Azi am plecat mai târziu de acasă. Nu din cauză că nu mi se uscase lacul pe unghii, sau pentru că îmi intrase rimel în ochi, dar pentru că avem să împlinesc miracolul zilei, jonglând cu Fapta, cu Gândul și Cuvântul. 
E foarte posibil că astfel să fi atras întârzierea portalului ce avea să mă conducă acolo unde și când îmi scrisesem să ajung, la polul opus întâmplării de ieri după amiază, când am hotărât să nu mă mai las la voia întâmplării, câtă vreme această întâmplare este efectul cauzat de emoția necontrolată a unui conducător amator :)
Și totuși undeva, nu știu unde, se împlinesc niște miracole mai ample și mai cuprinzătoare, a căror întâmplare are consecințe ce-i reține ori îi pune pe drumuri pe jongleri, ce astfel întârzie să apară acolo unde și când sunt așteptați. Pentru un amator al emoției, ratarea întâlnirii poate avea un efect devastator, pentru un profesionist, însă, specialist în împletirea, țeserea, coaserea, croșetarea, îmbinarea de costume din sentimente, emoții, instincte și intuiție, e o joacă. O joacă de-a ridicarea privirii la nivelul ochilor, locul de unde, Steaua care a Răsărit, aștepta cuminte și zâmbitoare, să fie văzută. Acolo de unde nu te aștepți s-o vezi. La etajul opt, fereastră unui apartament ce pare nelocuit sau, mă rog, ușor neprietenos.
Nu știu de ce sau cine sau când i-a atribuit acestui anotimp imaginea unei Crăiese reci și, deși foarte frumoasă, urâtă. Mie steaua azi dimineții mi s-a părut foarte frumoasă, foarte, foarte frumoasă. Poate pentru că foarte, foarte frumoasă eram eu, așteptând cuminte, în stație, sosirea portalului ce are să ducă marile și oceanele pământului spre alte planete din sistemul solar, pe post de supă primordială. Să le dea astfel posibilitatea biologilor de la NASA să se reprofileze din specialiști în chestii spațiale, în profesioniști ai spațiului locativ. Să poată să-și pună și ei în practică teoriile referitoare la Top 10 plante care împrospătează aerul și atmosfera :)
Rescrisă azi, 16. decembrie. 2014

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot