Amintire

Tipul din dreapta mea înălța un Zmeu. Era sus, pe cea mai de sus culme, una tăioasă și alunecoasă ca o îndoială. Tipul din dreapta mea, un tip frumos, dădea din coadă și alunga, ca un Bou muștele, nodurile de comunicare cu tipul din stânga mea. În stânga mea, un tip deloc frumos, urât ca dragostea. Zmeul ce-și aștepta înălțarea, ca un condamnat la ștreang.
În dreapta mea, tipul frumos zgândărea cu unghia adâncimile, căutând capătul firului de îndoială, să-l toarcă și să-l întoacă pe mosor. Atât îi mai lipsea: Sfoara de înălțare a Zmeului. O ancoră, tipul ăsta frumos din dreapta mea, de pe culmea tăioasă și alunecoasă ca o îndoială. Țesuse Zmeul din toate întrebările fără răspuns care m-au scos din fire. Mi le smulsese din plex, de undeva dintre inimă și plămâni, gemene cu umeri de Zmeu.
Tăcut, tipul din stânga mea, îmi susținea resemnările, renunțările și certitudinile. Își făurise din ele aripi de Uliu. Și coarne de Cerb. Din toate câte am fost, numai culorile au rămas. Și un buchet de nuanțe. Nu știu ce se întâmplă cu mine, abia mă mai recunosc! Aproape deloc. Numai Sensul Zmeului nou înălțat îmi mai amintește de profilul meu de facebook...
”Bună ziua,
Vă trimit în attach pisica solicitată.
Zi frumoasă,
Ani Stoica”
Scriam un mail clientului care îmi solicitase o factură. La radio se vorbea despre Ziua Internațională a pisicii...

Comentarii

  1. Iarta-ma pentru lipsa mea de punctualitate, dar m-a furat somnul. Si asta s-a intamplat numai din vina ta! Pentru ca eu aveam chef de joaca si tu m-ai certat de dragul unor...unor...unor adormiti!
    :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,