Map

O medie aritmetica si/sau ponderata

Pauza de la lectura, raspuns adresat nimanui, dar tuturor si trimis catre neantul, acelasi si universal valabil.
O medie aritmetica este rezultatul unui calcul de insumare ale tuturor starilor, extreme sau intermediare, pe care un om viu le poate cunoaste pe parcursul vietii sale traite, evident, alaturi de alte forme de viata.
Dupa ce le insumeaza pe toate acestea, le raporteaza la insusi rezultatul lor.
Ceea ce obtine se poate numi autocunoastere. Abia atunci poate fi vorba de ponderare si autocontrol.
Exista si un alt fel de echilibru care poate asigura o mare stabilitate siesi si ansamblului. Un astfel de exemplu este sezutul: pe scaun, pe spate, pe burta s.a.m.d.
Sigur ca una este sa-ti pastrezi echilibrul atunci cand mergi pe sarma, si cu totul altceva este sa ti-l pastrezi sezand in nemiscare sau sezand toata viata cu sezutul pe scaun si cu nasul printre carti scrise de oricine altcineva dar nu de eu-l sau.
Pentru acestia din urma, faptele infaptuite ale celor mai cutezatori decat ei, le poate aduce o stare de disconfort, de pierdere a echilibrului lor, gasit in comoditatea de a le lua pe toate de-a gata. Desigur ca, sub aspect chimic, eventualitatea ca ti-ai putea macar constientiza propria limita la care ai ajuns prin plafonare, poate avea ca efect o stare de disconfort gastric, prin modificarea PH-lui, spre aciditate.
Aciditate care poate fi numita Vitriol. Substanta acida aflata deja in exces, face rau organismelor vii, de aceea ea se cere a fi eliminata. Cel comod in conservatorismul lui, are tendinta de a-l elimina, de regula, aruncadu-l spre cei ce, in prealabil, i-a  identificat ca fiind "iesiti din comun", "oi ratacite", "dezechilibrati".
Unii oameni se trateaza, metaforic vorbind, si isi refac echilibrul sucului gastric band o solutie obtinuta prin dizolvarea unei lingurite de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa. Aceasta solutie fiind baza, intra in reactie cu acidul pe care il neutralizeaza. In timpul acestei reactii chimice se desfac vechile legaturi dintre molecule si se formeaza unele noi. Se obtin astfel sare si apa, substante inofensive si neotravitoare.
Aceasta reactie chimica poate fi vazuta si ca o prabusire a unei forme de echilibru, care atrage dupa ea crearea de noi echilibre. De aceea natura este intr-o continua transformare, pastrandu-si in acelasi timp echilibrul. Natura nu sade pe ganduri, nu sta incremenita in nemiscare.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot