AfricaE ca și cum ai sta așa, pe canapea, cu capul în jos și cu picioarele în sus, în speranța că astfel ți se vor aduna toate ideile în cap, speranță izvorâtă din dorința de a afla răspunsul la întrebarea “Does anybody know what we are living for?” Ca după acest exercițiu de meditație, să nu te alegi decât cu o durere de cap. Și dai fugă la farmacie după un piramidon și afli că nu mai există și eșți trimis la doctor după ceva mai performant.
Și ajungi la doctor, pentru că durerea nu numai că nu-ți trece, dar se intensifică.
“Ce se întâmplă, doctore?” este o întrebare suficientă că doctorul să întrunească în regim de urgență comisia medicală.
Și astfel ești supus la palpări, înțepături, măsurări, cântăriri, scurs de sânge și de alte fluide, pozat, radiografiat, tăiat, încopciat, cusut și întrebat: cum vă mai simțiți azi?
Și zici bine. Bine pentru că eșți încă viu și pentru că nu te mai doare capul. Dar simți că durerea a coborât și s-a localizat la cord. Și astfel ești supus unor teste cardio pentru a ți se stabili rezistență la efort și nicidecum la stres. 
Și începi să alergi. Și urci scări și fugi coridoare și te pierzi într-un labirint al singurătății, pentru că nici nu știi când toți doctorii, toate asistentele, farmaciștii, laboranții, infirmierii și brancardierii au dispărut în mod misterios. Și nu e nimeni care să te întrebe nici cum ai ajuns acolo, nici ce cauți, nici dacă te dor picioarele. Pentru că da, durerea de cord a trecut printr-o criză de lumbago, printr-o durere în cur și a trecut prin tălpile tale, la un alt nivel, la etajul unde se practică acupunctura după tiparul mașinilor de cusut Singer.
Bune mașini. Frumoasă croiala. Impecabilă execuție. Excelente finisaje. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,