LinieAm renăscut ca UNA, dar eram una și aceeași. Am renăscut. Așa, și? De născut, mă născusem neînsemnată. Ca dovadă a renașterii, însă, mâinile mele purtau în palmele lor două semne grafice, pe care nu știam să le citesc. Dacă le citeam cu amândoi ochii, deveneau jucăușe. Dacă le citeam cu ochiul drept, vedeam bucle. Cu ochiul stâng, vedeam linii drepte ce se uneau într-un punct. Credeam că taina mâinilor mele nu avea să fie niciodată citită.
Tocmai mă împăcasem cu gândul acesta, când am ales să închid ochii. Abia atunci semnele grafice ale mâinilor mele și-au mărturisit taina.
Știi că așa e viața pe această planetă? Viața este un tot, un întreg. Întregul este mulțimea elementelor puncte ale acestuia: matricea.
Acest tot este indestructibil, însă el își modifică aspectul, sub toate aspectele, funcție de cum evoluează/involuează traiectoria punctelor. Atunci când un punct are traiectorie regresivă, simultan și concomitent, un alt punct preia minusul respectiv, ca pe un plus al său. Astfel este păstrat echilibrul ansamblului. Pentru că deși numeric sunt mai puține, Punctele Plus au Forța de partea lor.
Să aștepte ele, punctele de minus, mult și bine să se mai aplece vreunul dintre punctele plus, doar ca sa le ridice lor voalul sau valul de pe ochi. Să stea acolo, în banca lor, în locul pe care ei și l-au ales, chiar dacă și inconștient de ceea ce se întamplă. Deoarece ei sunt platforma.

Știi care este paradoxul aici? Deși Plusul este ceea ce dă masă materiei, Plusul acesta poate zbura oricând, ca și cum ar fi o cantitate neglijabilă. Asta, plus că mai poate și ca oricând să se avânte în adâncimi de-a dreptul abisale. Cu alte cuvinte, pe înțelesul Minusului, face tot ce vrea, doar ce vrea, când vrea, cum vrea... Asta, bineînțeles, până întâlnește un alt punct de plus, a căror proximitate ori ii conduce la beligeranță, ori la convergență.
Să vezi atunci caligrafie, coregrafie, grafică și alte grafice...Comentarii

 1. ai scris frumos Ani :)

  si-mi place cum ai descris Plusul

  RăspundețiȘtergere
 2. acum intrebarea e: renasterea e de bine?

  RăspundețiȘtergere
 3. e de rau! iar cand renasti si a doua oara, e de RAU :)

  RăspundețiȘtergere
 4. de ce mai?

  si ce inseamna acea UNA?

  RăspundețiȘtergere
 5. pentru ca mi s-a urat de atata bine!

  pentru restul, i'll be back soon with another cartoon :)

  RăspundețiȘtergere
 6. care e taina din palme? ca tu trebuie s-o stii

  RăspundețiȘtergere
 7. amprenta :)

  Ca din cauza ei suntem in lumea asta oameni numai UNUL si UNA :)

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Vineri

Amintire

Cealaltă

Albastra

Radiografie

Suit sixtin

Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat,

Zgomot